SINNA JA TAGASI. Kas reisijad on kangelased või kurjategijad? (2)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Reisimine on taas ellu ärkamas. Estraveli andmeil on kiiremini suurenenud  eraisikute poolt tehtavate reiside arv, paljud  potentsiaalsete kaugreiside sihtmaad on aga jätkuvalt turismiks suletud.

Foto Remo Tõnismäe,Postimees FOTO: Remo Tõnismäe
Reisimine on taas ellu ärkamas. Estraveli andmeil on kiiremini suurenenud  eraisikute poolt tehtavate reiside arv, paljud  potentsiaalsete kaugreiside sihtmaad on aga jätkuvalt turismiks suletud. Foto Remo Tõnismäe,Postimees FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Mu tuttav jõudis paari päeva eest pärast enam kui pooleteiseaastast pausi taas Taisse. See polnud just lihtne, sest paberimajanduslik maadlus saatkonnagagi võttis aega nädalaid. Pea iga päev saabus meil, kus teatati, et mõni tõend või foto on osutunud nõuetele mittevastavaks, mistõttu taotlus riiki sisenemise loa saamiseks on taas kõrvale heidetud.

Kuid lõpuks saatis tuttavat siiski edu ja ta sai võimaluse lennata läbi maskistatud meedikuid täis Singapuri lennujaama Phuketile, kus broneeritud hotelli suunduvaid turiste tervitati lennujaamas kui kojujõudvaid kangelasi. Raha on väga vaja, nelja- ja viietärnihotellidki on Tais praegu saadaval vaid paarikümne euro eest öö kohta.

Hirm reisijate ja reisimise ees hõljub ikka veel üle maailma otsekui raske linik, ehkki aeglaselt on jõudmas kohale arusaam, et piiride sulgemine ei ole selles kriisis mingi lahendus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles