Tallinna filmilinnaku saatus selgub septembris

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Tulevase filmilinnaku asukoht Põhja-Tallinnas Paljassaares.
Tulevase filmilinnaku asukoht Põhja-Tallinnas Paljassaares. Foto: Madis Veltman

Tallinn Film Wonderlandi tegevjuht Gren Noormets avaldas Postimehe otsesaates lootust, et kui kultuurikomisjon lisab Tallinna filmilinnaku riiklikult tähtsate kultuuriobjektide pingeritta, siis võib linnaku ehitus alata juba tänavu. «Meie unistus on see, et loodetavasti saab tänavu juba kopa maasse lüüa ja linti lõigatakse järgmisel aastal,» märkis ta

Tänavu mais läbis riigikogus esimese lugemise riiklikult tähtsate kultuuriobjektide pingerida, kuhu praegu kuulub neli objekti. Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Aadu Must kinnitas Postimehele, et tõepoolest on olnud mõtteid lisada filmilinnak tähtsate kultuuriobjektide hulka. «Seadus seda ei takista – objektide arv nimekirjas ei ole piiratud. Kuluaarides räägitakse ka seda, et võimalik on mõne objekti (kooskõlastuse või lubade tõttu) venima jäämine. Seetõttu öeldi ka filmilinnaku idee välja,» sõnas Must.

Filmilinnaku lisamine riiklikult tähtsate kultuuriobjektide pingeritta on tehniliselt võimalik, sest kõnealusele eelnõule on tehtud parandusettepanekud ja kaks nendest panevad ette, et nimekirja tuleks täiendada filmilinnakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles