Tallinna Botaanikaaed avab suure sügisandide näituse

BNS
Copy
Sügisannid valmivad
Sügisannid valmivad Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna Botaanikaaias saab laupäevast kuni 12. septembrini tutvuda Eesti tippspetsialistide poolt kasvatatud teraviljade, köögiviljade, kaunviljade, õlikultuuride, õunte jt aia- ning põllusaadustega.

Näitusel «Sügisannid toidulaual» näeb nii vanu armastatud, juba unustusehõlma vajunud kui ka uuemaid kartuli-, tomati- ja õunasorte. Eestis kasvatatud viinamarju ja põnevaid paprikasorte tutvustab Saare-Tõrvaaugu Aiand. Näituselt on võimalik viinamarju kaasa osta.

Laupäeval kella 12-13 toimuvad Eesti Taimekasvatuse Instituudi teadurite ettekanded. Terje Tähtjärv kõneleb Eesti kartulisortidest läbi aegade ja Ingrid Bender tomati kasvatamisest koduaias.

Järgmisel laupäeval, 11. septembril kella 12 – 13.30 on näituse raames võimalik osaleda viinamarjakasvataja Nele Jaago praktilises dolmade meisterdamise töötoas. Töötoa osalejate arv on piiratud ja osaleda saab eelregistreerimisega.

Sügisandide näitus valmis koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudi ja Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute keskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles