Läti TV: eestlastest omanikud jätsid Tukumsis kortermajad soojata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tool
Toomas Tool Foto: Liis Treimann

Lätis Tukumsi linnas on sel talvel jäetud soojasüsteemiga ühendamata kolm eestlastele kuuluvat kortermaja, mille elanike hinnangul soovivad omanikud neist lahti saada, teatas kolmapäeval Läti televisioon.

Korterites külmub valamutes vesi. Tubades, mida köetakse pidevalt elektriradiaatoritega, küünib temperetuur televisiooni teatel kümne kraadini, teistes aga võib langeda alla nulli. Elanike sõnul tuleb neil magada müts peas ja kindad käes mitme teki all.

Probleemid algasid mitme aasta eest, kui kohalikule piimakombinaadile kuuluvad majad erastati koos tehasega, mis ei võimaldanud kortereid eraldi privatiseerida. Hiljem hooned müüdi ning need kuuluvad nüüd Eesti kodanikele Toomas Toolile ja Rait Lukasele. Tool on ühtlasi piimakombinaadi Tukuma Piens ja kinnisvarahooldusfirma Brem kaasomanik.

Eelmistel aastatel ühendati majad varem või hiljem soojasüsteemiga, kuid mullu septembris said elanikud teatise, mille kohaselt peavad nad sel talvel sooja eest ise hoolitsema.

Elanikud võtsid majaomanikega ühendust ja teatasid kujunenud olukorrast, kuid lahendust sellele ei leitud. Televisiooni andmeil põhjendasid omanikud otsust sellega, et kolm maja on sooja eest ühtekokku võlgu 8000 latti (11 453 eurot).

Firma Brem esindaja Lätis vastas küsimusele, kas ta ise sooviks elada ühes kütmata majadest: «Ei, mitte mingil juhul. Ma räägin neile juba kaheksa aastat - te peaksite sellest (hoonest) lahkuma. Midagi head seal ei tule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles