Haridusministeerium esitas Mailis Repsi kriminaalasjas tsiviilhagi (2)

BNS
Copy
Mailis Reps möönas eelmie aasta lõpus Postimehe otsesaates käies, et kasutas ministeeriumi ametiautot (must kaubik) valel moel.
Mailis Reps möönas eelmie aasta lõpus Postimehe otsesaates käies, et kasutas ministeeriumi ametiautot (must kaubik) valel moel. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium esitas endise haridusministri, keskerakondlase Mailis Repsi kriminaalasja raames tsiviilhagi, kuid selle suurust esialgu ei avaldata.

Vandeadvokaat Marko Kairjak ütles BNS-ile, et ta on haridus- ja teadusministeeriumi esindajana esitanud kriminaalasjas Mailis Repsi vastu tsiviilhagi.

Kairjak ütles, et tegemist on tsiviilhagiga, mis esitatakse kriminaalasja raames ja kriminaalasja kohtusse saatmisel vaadatakse see läbi koos kriminaalasjaga. See tähendab, et kohus otsustab siis ka selle üle, kas Reps on teod toime pannud ja süüdi või mitte. 

Advokaadi kinnitusel hagi koopiat kolmandatele isikutele esitada ei saa. «Tsiviilhagi aluseks on Mailis Repsile esitatud kahtlustus ja selles kirjeldatud teod. Kuna tsiviilhagi aluseks olevad asjaolud puudutavad veel kohtueelse menetluse staadiumis olevat uurimist, otsustab täpsete asjaolude avaldamise üle prokuratuur ja kannatanu esindaja asjaolusid ise avada avalikkuse ees ei saa,» selgitas Kairjak. «Seega ei saa ma hagi sisu ega ka hagis toodud summasid kuni asja kohtusse saatmiseni täpsemalt kommenteerida ega avaldada,» lisas ta.

Reps on kriminaaluurimise all, kuna kahtlustuse kohaselt võis ta ministrina kasutada ministeeriumi vahendeid enda ja oma pere huvides. Reps lahkus haridusministri ametist mullu novembris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles