Endise Estonia huku uurimiskomisjoni juhi Margus Kurmi eestvedamisel asub kümne päeva pärast Estonia hauapaiga poole teele uus uurimismeeskond. Ettevõtjate rahastatud ekspeditsiooni eesmärk on leida vastus küsimusele, miks ikkagi parvlaev Estonia hukkus.

«Kas nüüd või mitte kunagi,» ütles hukkunute lähedasi ühendava MTÜ Memento Mare esimees Raivo Hellerma ja lisas: «Me ei otsi süüdlasi ega ürita leida kinnitust valmisteooriale, vaid lihtsalt arvan, et on unikaalne võimalus vähemalt osale küsimustele vastuseid leida.»

Rootsi-poolse Estonia tragöödias hukkunuid koondava organisatsiooni SEA juht Lennart Berglund ütles, et temal on tunne, justkui oleks kõik varasemad uuringud tehtud selleks, et päris hukkumispõhjust varjata. «See (Kurmi algatatud uuring – toim) on meile väga oluline, et leida päris põhjus, miks Estonia hukkus,» ütles 27 aastat Estonia huku põhjuste üle juurelnud mees.

Margus Kurmi sõnul on mõte iseseisvast uuringust tema meeltes mõlkunud pikalt. «Aga nüüd suvel õnnestus leida sobiv meeskond ja rahastaja,» lisas varem ka riigiprokuröri ametit pidanud Kurm.

Kommentaarid (5)
Copy