President Kaljulaid alustab riigivisiiti Keeniasse (10)

BNS
Copy
Eesti president Kersti Kaljulaid
Eesti president Kersti Kaljulaid Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid alustab kolmepäevast riigivisiiti Keeniasse, visiidi fookuses on äridiplomaatia ja Eesti ettevõtete huvide edendamine Aafrikas. 

«Keenia on Aafrika üks diplomaatilise elu keskusi – siin asuvad paljude rahvusvaheliste agentuuride peakontorid ja esindused. Aga oluline on ka meie kahe riigi omavaheline koostöö ning meie kogemuse jagamine. Eeskätt on Keenia poolel olnud huvi meie haridusvaldkonna, e-valitsemise ja digikogemuste vastu,» ütles visiidi eel Kristel Engman presidendi kantselei välisosakonnast.

Riigivisiit kestab neljapäevast laupäevani ning Kaljulaidi saadavad välisminister Eva-Maria Liimets, riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ning äridelegatsioon.

Äridelegatsiooni juhib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Sille Kraam. Visiidiga samal ajal toimub Nairobis ka Eesti-Keenia ärifoorum. Visiidi käigus lansseeritakse muuhulgas erinevaid arengukoostöö projekte nii keskkonna-, haridus- kui digivaldkonnas.

Riigivisiit on kahe riigi omavahelise suhtlemise kõige pidulikum vorm. Aastas teeb Eesti president reeglina 1-2 riigivisiiti ning võõrustab teist sama palju.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles