REGIONAALARENG Mare Roosileht: innovatsiooni ja kõrghariduse edendamine teeb Ida-Virumaast elujõulise piirkonna (1)

Mare Roosileht
, Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži direktor
Copy
Viimastel aastatel on riik Ida-Virumaale küll raha tilgutanud, ent kaugeltki mitte nii palju, kui oleks tarvis. Nüüd on suured ootused pandud Euroopa Liidult põlevkivist loobumise kahjude korvamiseks antavale õiglase ülemineku toetusele.
Viimastel aastatel on riik Ida-Virumaale küll raha tilgutanud, ent kaugeltki mitte nii palju, kui oleks tarvis. Nüüd on suured ootused pandud Euroopa Liidult põlevkivist loobumise kahjude korvamiseks antavale õiglase ülemineku toetusele. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Head, teaduspõhist haridust saavad anda võimekad ja haritud õppejõud, kes on rahul oma elu- ja kultuurikeskkonnaga, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži juht Mare Roosileht.

Järgnevad aastad on Ida-Virumaa jaoks võtmetähtsusega. Sellest sõltub, kas Ida-Virumaast saab elujõuline, arenev ja atraktiivne maakond nii kohalikele kui ka teistele Eesti elanikele või hääbuv ning vananev piirkond, kus on küll kena käia loodust ning rannamõnusid nautimas, kuid noored ja tööealine elanikkond on lahkunud. Kogu selles protsessis on võtmeroll regionaalsetel kutse- ja kõrgharidusasutustel ning ülikoolidel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles