Reformierakondlane peab Rüütelmaa lahkumist kodanikuühiskonna võiduks

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Pärtel-Peeter Pere
Pärtel-Peeter Pere Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna ridades Tallinna linnavolikokku kandideeriv linnastrateeg Pärtel-Peeter Pere leidis sotsiaalmeedias, et Tallinna Transpordiameti asejuhataja Talvo Rüütelmaa lahkumine on kodanikuühiskonna võit.

«Hädavajalik samm ja õige koht alustamiseks,» leidis Pere ning rõhutas, et selliste väärtustega ametnike aeg peab Tallinnas otsuste tegemisel läbi saama. «Loodan, et see on alles algus. Mis tahes organisatsioonides peavad juhid vahetuma. See on normaalne ja terve nähe,» leidis Pere. 

Tema sõnul on Eestis maailmatasemel teadmistega linnaplaneerijaid, liikuvuseksperte ja arhitekte, kelle teadmisi järgmised transpordiameti juhid peavad kuulda võtma ja nende soovituste järgi linna visioone teostama. 

Pere märkis, et Rüütelmaad on kaua aega peetud nii ratta-, arhitektuuri- kui ka kinnisvararingkondades ametnikuks, kes koosolekutel irvitab või vähemalt pidurdab tänapäevaste linnaplaneerimisvõtete kasutamist.

«Alles hiljuti ähvardas Rüütelmaa mind kohtusse kaevata, kuna tõin esile ühes kevadises arvamusloos EPLis, et ta sisuliselt süüdistas Tallinna TVs jalakäijaid auto alla jäämises samal ajal, kui mitmes naaberlinnas on saavutatud nullvisioon (mitte ühtegi hukkunut liikluses),» kirjutas Pere.

«Mis edasi?» küsib Pere ja vastab: «Rüütelmaa lahkumisega on kõrvaldatud oluline takistus turvalise ja toimiva linna arengule. On vaja veel tööd teha, et Tallinna linn hakkaks võtma tõsisemalt inimeste ohutust tänavatel (nullvisioon peab olema eesmärk), rattaliikluse tõsiseltvõetavat edendamist ja kõnniteede tagasiandmist jalakäijatele ning autostumise vähendamist. See tähendaks, et soovijad saaksid autoroolist kolida ratta või ühistranspordi peale, mis teeks allesjäänud autojuhtidele liikluse sujuvamaks ja paremaks, kuna autosid oleks vähem.»

Lõpetuseks loodab Pere, et Rüütelmaa saab mis tahes uues ametis parema töörahu ja arenemisvõimalused kui Tallinna ametites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles