Tallinn tahab Ida-Virumaale mõeldud kvoodibusse endale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Kuna Ida-Virumaa riigihangete vaidluse tõttu osa saastekvootide eest soetatud busse seisab siiani tööta, siis on pealinn valmis 12 bussi ise käiku panema.

«Võttes aluseks ajakirjanduses ilmunud informatsiooni probleemide kohta bussivedude riigihangetega ja sellest tulenevate raskustega CO2 saastekvoodi müügi eest hangitud Iveco busside tööle rakendamisel, et oleme valmis kasutusse võtma veel 12 praegu seisvat Iveco linnaliinibussi,» teatab Tallinna Autobussikoondis (TAK). Autobussikoondis lisab, et on valmis busse võtma kasutusele samadel tingimustel, kui riigi poolt mullu detsembris juba üle antud esimesed 10 bussi.

«Oleksime väga tänulikud, kui majandus- ja kommunikatsiooniministeerium leiaks võimaluse anda need bussid Tallinna elanike teenindamiseks. See tõstaks oluliselt Tallinna ühistranspordi kvaliteeti,» ütles Tallinna Autobussikoondise juhatuse esimees Enno Tamm.

«See on hüpoteetiliselt võimalik,» sõnas maanteeameti ühistranspordiosakonna nõunik Mika Männik. Kui Ida-Virumaale neid busse mitte mingil juhul anda ei saa, siis kaalutakse nende busside ümberjagamist kuhugi mujale. «Aga see on ikkagi puhthüpoteetiline, sest tänasel päeval on kõik pingutused suunatud sellele, et see hange ikkagi lõpuni viia,» kinnitas Männik. Ta lisas, et ilmselt TAK on ennetavalt teada andnud, et kui peaks busside jagamiseks minema, siis nemad on valmis.

Seda, kas busse üldse teise omavalitsuste vahel jagama hakatakse, pole Männiku sõnul täna võimalik öelda.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles