USA võimud laiendasid ettevõtete vaktsineerimis- või testimiskohustust

Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: Kevin Dietsch/Scanpix

USA presidendi Joe Bideni administratsioon volitab 100 või enama töötajaga ettevõtteid kõiki töötajaid vaktsineerima või iganädalasi koroonateste korraldama, teatas neljapäeval Valge Maja.

Valge Maja teatel on eesmärgiks võidelda koroonaviiruse deltavariandi levikuga.

«Ettevõtted peavad tagama oma tööjõu täieliku vaktsineerimise või nõudma, et kõik vaktsineerimata töötajad esitaksid vähemalt kord nädalas negatiivse testitulemuse,» edastati Valge Maja teadaandes.

Meede mõjutab umbes 80 miljonit inimest.

Varem on sarnased vaktsineerimisnõuded kehtestatud ka föderaaltöötajatele ja neile, kes töötavad riiklikult rahastatud haiglates.

USA kaitseministeerium teatas augustis, et muudab kõigile tegevteenistuses olevatele sõjaväelasele ja ka reservväelastele koroonaviiruse vastu vaktsineerimise kohustuslikuks.

USA president Joe Biden süüdistas neljapäeval vaktsiini osas kõhkleval seisukohal olevat ameeriklaste vähemust, et need takistavad Ühendriikidel pandeemiast ülesaamist.

«Selge vähemus ameeriklasi, keda toetab selge vähemus valitud poliitikuid, hoiab meid tagasi pandeemiast ülesaamisel,» rääkis Biden televisioonis edastatud pöördumises.

«Meie haiglad on ülerahvastatud vaktsineerimata inimestest. Nad täidavad hädaabiruumid ja intensiivraviosakonnad, mille tõttu pole ruumi südameinfarkti, pankreatiidi või vähiga inimestele,» väitis riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles