Eesti sõlmis diplomaatilised suhted Samoaga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi alaline esindaja ÜRO juures suursaadik Tiina Intelmann ja Samoa Iseseisvusriigi suursaadik Ali`ioaiga Feturi Elisaia kirjutasid täna New Yorgis alla ühiskommünikeele, millega sõlmiti kahe riigi vahel diplomaatilised suhted.

Allkirjastamise tseremooniale järgnenud jutuajamisel räägiti kahe riigi suhete arenguvõimalustest, sealhulgas võimalikest kohtumistest kõrgemal poliitilisel tasemel, teatas välisministeerium.

«Eestlaste huvi maailma erinevate paikade vastu on suur - Samoa võiks olla ka üheks Eesti turistide reisisihiks,» tõi Tiina Intelmann näiteks majandussuhete arengu võimalustest.

Suursaadikud rääkisid ka Euroopa Liidu koostööst Vaikse ookeani piirkonna riikidega ning poliitilisest olukorrast selles regioonis. Samuti olid kõne all hetkel ÜRO päevakorras olevad teemad, sealhulgas arengu rahastamine ning võitlus HIV/AIDSi leviku vastu.

Samoa asub Vaikses ookeanis, koosnedes kahest suuremast saarest Upolast ja Savai'ist, mis moodustavad 99% riigi pindalast, ning mitmest väiksemast saarest. Samoal on 217 000 elanikku ning selle pindala on 2944 km2. Nagu kõigi muude riikide kehtiva passi omanikele, on Samoa Eesti kodanikele 30-päevaseks visiidiks viisavaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles