Politseinik tuhnis altkäemaksu eest salajastes andmebaasides (3)

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy
Ühisrahastusteenuse pakkujatest on negatiivsesse valgusesse sattunud saneerimise all olev hoiu-laenuühistu Erial.
Ühisrahastusteenuse pakkujatest on negatiivsesse valgusesse sattunud saneerimise all olev hoiu-laenuühistu Erial. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohus mõistis augusti alguses süüdi pikaaegse politseiametniku, viimased kümme aastat politsei sisekontrollibüroos töötanud Dmitri Poljakovi, keda riigiprokuratuur süüdistas mitmekümne tuhande euro altkäemaksu võtmises skandaalse hoiu-laenuühistu Eriali juhtfiguurilt Ilya Dyagelevilt.

Mais esitas riigiprokuratuur hoiu-laenuühistu Eriali kriminaalasjas süüdistuse seitsmele inimesele ja kahele ettevõttele. Süüdistuse kohaselt omastasid Eriali asutaja ja juhid hoiu-laenuühistu raha ja tegelesid investeerimiskelmustega. Süüdistuse järgi panid hoiu-laenuühistu Erial asutaja Ilya Dyagelev ja juhatuse liige Daniela Dalberg-Dyageleva ning talle kuuluv ettevõte Delkona OÜ toime investeerimiskelmuse ning esitasid Eriali tegevuse kohta valeandmeid. Hoiustajaid ja avalikkust peteti ühistu varalise seisu asjus. Seda oli vaja muuhulgas selleks, et kaasata uusi hoiuseid ning anda välja rohkem laene.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles