Hommikune udu häiris Tallinna lennuliiklust (1)

BNS
Copy
Finnair
Finnair Foto: PETER ANDREWS/REUTERS/Scanpix Baltics

AirBalticu Riiast startinud hommikune lend suundus Tallinna valdava udu tõttu Helsingisse ümber, Finnairi Helsingist saabunud lend tiirutas enne maandumist pikalt Tallinna kohal, samuti lükkusid nii Riiga kui ka Helsingisse suunduvad lennud udu tõttu edasi, kirjutab ERR.

Helsingi lennu start Tallinnast lükkus üle kolme tunni edasi, Riia lennul samuti ligi kolm tundi. Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts tõdes, et Tallinnas oli hommikul udu, mis mõjutab lennukite maandumist ja õhkutõusu.

«Sügiseti-kevaditi ei ole lendude tagasipöördumine udu tõttu erandlik. Piloot teeb otsuse, kas suundub siis varujaama või lähtejaama tagasi,» ütles ERR-ile Holts, kelle sõnul on sel sügishooajal udu tõttu ära jäänud, ümber suunatud või hilinenud vaid üksikud lennud.

«See pole kunagi massiline, et lennud on mõjutatud iga päev ja häiritud on mitu lendu. Üldjuhul kestab see kas 15–20 minutit või maksimaalselt pool tundi, kui lennukid maanduda ei saa, sest see on just see pilvede kõrgus, kus nähtavus peab olema tagatud,» selgitas Holts.

Ta kinnitas, et lennufirmad toovad reisijad Tallinna kindlasti esimesel võimalusel, täpsemat infot edasise korralduse kohta saavad reisijad juba lennufirmalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles