Eestlased on annetanud Afganistani elanikele pisut üle tuhande euro (2)

BNS
Copy
Afgaanid seisavad panga ees järjekorras, et pärast Talibani võimuletulekut Kabulis raha välja võtta.
Afgaanid seisavad panga ees järjekorras, et pärast Talibani võimuletulekut Kabulis raha välja võtta. Foto: Stringer

Eesti Punane Rist ootab inimestelt annetusi Afganistani elanike abistamiseks, praeguseks on raha kogunenud vaid pisut üle tuhande euro.

«Afganistani elanike toetuseks on kogunenud praeguse seisuga 1151 eurot,» ütles Eesti Punase Risti kommunikatsiooni- ja turundusjuht Liis Ehrminger BNS-ile. Ehrmingeri sõnul jätkab Punane Rist raha kogumist veel umbes nädala.

Annetusi kasutatakse meditsiiniabi, rehabilitatsiooni, joogivee ja muu elutähtsa tagamiseks. Toetada saab Eesti Punase Risti kodulehel.

Eesti Punane Rist annab annetused edasi Rahvusvahelisele Punase Risti Komiteele, kes suunab need Afganistanis just sinna, kus vajadus on kõige suurem.

Rahvusvaheline Punase Risti Komitee on Afganistanis tegutsenud juba 30 aastat, paigale jäädakse ja abistamist jätkatakse hoolimata konfliktist. Hetkel on kohapeal umbes 1800 Punase Risti ja Poolkuu töötajat ja vabatahtlikku.

Olukorra Afganistanis teeb veelgi keerulisemaks põud, mis on kogu riigis halvanud toiduainete tootmise. Kariloomad on hukkunud ja pered ilma toiduta. Hetkel on tõsine toidupuudus umbkaudu11 miljonil inimesel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles