Kaitsesüstita kaitseväelaste tõehetk: esmaspäevaks tuleb aru anda (14)

BNS
Copy
Martin Herem
Martin Herem Foto: Mihkel Maripuu

Täieliku vaktsineerituse poole pürgiv kaitsevägi ootab kaitsesüstita kaitseväelastelt esmaspäevaks selgitust, miks nad pole lasknud ennast vaktsineerida.

Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm ütles augusti lõpus ajakirjanikele, et toonase seisuga oli kaitseministeeriumi valitsemisala inimestest vaktsineeritud üle 91 protsendi. Tema sõnul plaanib kaitsevägi jõuda vaktsineerimisnäitajaga «võimalikult sajale lähedale» ning selleks on kavas täisvaktsineerimine.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem sõnas augusti lõpus, et toonase seisuga oli kaitseväes vaktsineerimata umbes 400 inimest. Neist osa pole jõudnud vaktsineerida, osa on puhkusel, osa lapsehoolduspuhkusel ning mõned on ka vaktsineerimisele vastu.

Kindralleitnant Heremi sõnul peavad kõik kaitseväe töötajad esmaspäevaks tutvuma riskianalüüsiga ning samaks päevaks tuleb kõigil esitada tõend selle kohta, kas nad on vaktsineeritud, viiruse läbipõdenud või on neil meditsiinilised probleemid. Kes pole 13. septembriks tõendit esitanud, saab kaitseväe juhataja sõnul esmalt hoiatuse. «Siis vaatame edasi,» on Herem öelnud.

Kindralleitnat Herem selgitas, et kaitseväes on palju ametikohti ja ülesandeid, mida ei saa distantsilt teha. Kuna kaitseväes on palju ühistegevusi ja viibitakse palju ühistes ruumides, on kaitseväes nakatumisoht palju suurem kui tsiviilelus. Kaitseväe juhataja sõnul toob ühe kaitseväelase nakatumine kaasa selle, et keskmiselt kümme kaitseväelast peab minema isolatsiooni. «Kui meil on sada positiivset, siis tuhat läheb isolatsiooni,» ütles ta.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles