FOTOD ⟩ Küberväejuhatuse ülemaks sai kolonelleitnant René Innos

Copy

Eile andis Tallinnas kaitseväe Filtri tee linnakus peetud tseremoonial küberväejuhatuse ülem kolonel Andres Hairk üksuse juhtimise pidulikult üle kolonelleitnant René Innosele.

«Kui viis aastat tagasi otsustati Eestis luua küberväejuhatus ja selle ülemaks sai kolonel Hairk, oli ta maailmas üks esimesi küberväejuhatuse ülemaid,» ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem.

«Kolonel Hairk on pidanud juhtima väejuhatust ja arendama infosüsteeme olukorras, kus kogu maailmas areneb see valdkond meeletu kiirusega. Hiljuti avaldati riikide küberturvalisuse pingerida, milles Eesti asus kolmandal kohal. Minna reservi olukorras, kus ollakse maailmas kolmas ja Eestis esimene, on päris hea.»

Hairk teenib kaitseväes 1992. aastast. Ta on teeninud õhutõrjepataljonis ja kaitseväe peastaabis, 2007–2008 üksik-sidepataljoni ülema, 2008-2011 NATO Allied Force Command Heidelberg staabiohvitseri, 2011–2012 staabi- ja sidepataljoni ülema ja 2012–2018 kaitseväe peastaabi side- ja juhtimissüsteemide osakonna ülemana. Aastatel 2018–2021 oli Hairk küberväejuhatuse ülem.

Kaitseväest lahkumise järel asub ta kaitseliidu küberkaitseüksuse pealiku ametikohale.

Küberväejuhatuse uueks ülemaks sai kolonelleitnant René Innos, kes alustas ajateenistust 1997. aastal Kuperjanovi üksik-jalaväepataljonis ja jätkas sõjakooli lõpetamise järel teenistust Kalevi üksik-jalaväepataljonis ning rahuoperatsioonide keskuses. Ta teenis 2005. aastal üksik-sidepataljonis, olles aastatel 2009–2011 staabi- ja sidepataljoni staabiülem ja 2015–2018 pataljoniülem.

2018-2021 teenis kolonelleitnant Innos staabiohvitserina Eesti alalises esinduses NATOs ja asus 1. augustist 2021 küberväejuhatuse ülema asetäitja ametikohale. Innos on teeninud välisoperatsioonidel Kosovos ja Afganistanis.

Küberväejuhatuse põhiülesanne on operatsioonide korraldamine küberruumis kaitseministeeriumi vastutusalas juhtimistoetuse elluviimiseks.

Küberväejuhatuse alluvuses tegutsevad staabi- ja sidepataljon, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia keskus, küber- ja infooperatsioonide keskus, strateegilise kommunikatsiooni keskus ning staabi- ja tagalakompanii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles