Garaažiukse all hukkunud lapse surma eest ei vastuta keegi (1)

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy
Tallinn Garaažiukse all hukkunud poisi surmas süüdistatud töömehed mõisteti õigeks. Paremalt töömehed Ruslan Kugeneki ja Jevgeni Romanov.
Tallinn Garaažiukse all hukkunud poisi surmas süüdistatud töömehed mõisteti õigeks. Paremalt töömehed Ruslan Kugeneki ja Jevgeni Romanov. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohus otsustas eile, et uksefirma töömehed Jevgeni ja Ruslan ei ole süüdi viis aastat tagasi rikkis garaažiukse all hukkunud lapse surmas.

Uurimine, mis võttis aega pikad neli aastat, saatis kohtu alla kaks garaažiuksi hooldava firma Wiru Uks Tallinn OÜ töötajat – Ruslan Kugeneki ja Jevgeni Romanovi. Nemad on mehed, kes kaheksa kuud enne tragöödiat saatuslikuks saanud ust viimast korda hooldasid.

Üks lähedaste soovidest selle menetlusega oli seista selle eest, et midagi niisugust enam ei juhtuks. Täna aga ollakse garaažiuste ohutusega sisuliselt samas kohas, kus viis aastat tagasi ning uste hooldusega seotu on Eestis täiesti reguleerimata. Kui ukse omanik turvavarustuse eest maksta ei taha ja soovib kokku hoida, siis keelata ei saa seda kuidagi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles