Tähtajaks jättis vaktsineerimistõendi esitamata sadakond kaitseväe teenistujat (9)

BNS
Copy
15. septembri seisuga on kaitseväe rohkem kui 4000 teenistujast üle 98 protsendi esitanud nakkusohutuse tõendamiseks immuniseerimistõendi.
15. septembri seisuga on kaitseväe rohkem kui 4000 teenistujast üle 98 protsendi esitanud nakkusohutuse tõendamiseks immuniseerimistõendi. Foto: Sander Ilvest

Tõendit vaktsineerimise või koroonaviiruse läbipõdemise kohta pole esitanud alla saja kaitseväe teenistuja, neist pooled on tegevväelased ja pooled tsiviilteenistujad.

Kolmapäevase seisuga on kaitseväe rohkem kui 4000 teenistujast üle 98 protsendi esitanud nakkusohutuse tõendamiseks immuniseerimistõendi, immuniseerimisega alustamise tõendi või läbipõdemise tõendi või on neil mõjuv põhjus tõendit ajutiselt mitte esitada, ütles BNSile kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem kapten Taavi Karotamm. Ta täpsustas, et mõjuvateks põhjusteks on puhkus, lapsehoolduspuhkus, haigusleht või mõni muu põhjus.

«Inimesi, kes on praegu teenistuses ja kel ei ole mõjuvat põhjust tõendi mitte esitamiseks on praegustel andmetel alla saja,» sõnas kapten Karotamm, lisades, et andmed täpsustuvad pidevalt jätkuva vaktsineerimise ja näiteks kasvõi puhkustelt naasmiste tõttu. Mõjuva põhjuseta tõendit mitteesitanute seas on tegevväelaste ja tsiviilteenistujate osakaal on enam-vähem võrdne, lisas ta.

Neid, kel on mõjuv põhjus nõutud tõendi praegu mitteesitamiseks, on kapten Karotamme sõnul pisut üle saja, levinumad põhjused on lapsehoolduspuhkusel või tavapuhkusel viibimine.

«Vaktsineerimistõendi esitamisest keeldujate lõplik hulk selgub järgnevatel nädalatel, kuna siiani lisandub teenistujaid, kes end Covid-19 vastu vaktsineerivad,» ütles kapten Karotamm. Ta täpsustas, et need arvud puudutavad tegevväelasi ja ametnikke, ajateenijatele on vaktsineerimine vabatahtlik. Jaanuaris teenistust alustanud ajateenijatest on vaktsineeritud üle 85 protsendi ning juulis teenistust alustanud ajateenijatest ligi 96 protsenti.

«Iga inimese puhul viiakse läbi käsu täitmatajätmise põhjuste väljaselgitamiseks menetlus, mille tulemuste pealt otsustatakse edasised tegevused,» ütles kapten Karotamm vastuseks küsimusele, kui paljud mõjuva põhjuseta tõendit mitteesitanud kaitseväe teenistujad on kavas ametist vabastada.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles