Vanglate asekantsleriks pürgib kaks tippametnikku

Raul Ranne
, ajakirjanik
Copy
Sotsiaalministeeriumi asekantslerina töötav Rait Kuuse on Postimehe andmetel üks kahest kandidaadist.
Sotsiaalministeeriumi asekantslerina töötav Rait Kuuse on Postimehe andmetel üks kahest kandidaadist. Foto: Tairo Lutter

Postimehe andmetel kandideerivad käesoleva aasta lõpus ametist lahkuva Priit Kama asemel justiitsministeeriumi vanglate asekantsleriks praegu sotsiaalministeeriumi asekantslerina töötav Rait Kuuse ja justiitsministeeriumi juhtivametnik Diana Kõmmus.

Varasematel aastatel nii põllumajandus- kui ka justiitsministeeriumi pressiesindajana töötanud ­Kõmmuse praeguse ametikoha täpsem nime­tus on vanglate osakonna sisekontrolli talituse juhataja.

Vanglate valdkonna juhiks kandideerimise kohta esitatud järelepärimise peale teatas Kõmmus, et asekantsleri valimine käib oma korra järgi, mille kohta jagab infot riigikantselei. Kandidaadid vahetavad praegu mõtteid konkursikomisjoniga.

Kuuse, kellelt samuti ei õnnestunud Postimehel eile ­õhtuks vanglate juhiks kandideerimise kohta kinnitust saada, töötab 2014. aastast sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantslerina. Kuuse on muuhulgas ka riigile kuuluva ASi Eesti Vanglatööstus nõukogu liige.

Pole saladus, et aastaid panustas ta aktiivselt liikumise ­Eesti 200 ülesehitamisse, kuid astus 2018. aastal nende ridadest välja. «Minu jaoks jõudis kätte see hetk, kus pidin valiku tegema,» ütles Kuuse Päevalehele enam kui kolm aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles