Kahtlustus: 24 miljonit eurot kriisiraha jagati valedesse kätesse (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kolmapäeval käisid politseiametnikud Viljandis Maaelu Edendamise Sihtasutuses ning pidasid kinni kaks selle juhatuse liiget.
Kolmapäeval käisid politseiametnikud Viljandis Maaelu Edendamise Sihtasutuses ning pidasid kinni kaks selle juhatuse liiget. Foto: Marko Saarm

Eile said kriminaalkahtlustuse kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, juhatuse esimees Raul Rosenberg ning liige Madis Reinup, kes vastutasid koroonakriisi haripunktis raskustes ettevõtetele kriisitoetuste jagamise eest.

Kahtlustuse järgi väljastas MES üle 24 miljoni euro laenu vähemalt 42 äriühingule, mis ei vastanud meetmete tingimustele. Rosenbergi ja Reinupit kahtlustatakse riigi varaliste huvide järgimise kohustuse rikkumises ehk usalduse kuritarvitamises.

Pärast 2020. aasta lisaeelarve vastuvõtmist hakkas MES Covid-19 levikuga seotud kriisi mõju leevendamiseks pakkuma toetusi. Meetmete eesmärk oli rahalise toega leevendada kriisi mõju bio- ja maamajanduse ettevõtetele, kes olid viiruse leviku tõttu raskustesse sattunud. Praegustel andmetel ei jõudnud soodustingimustel antavateks laenudeks eraldatud 100 miljonist eurost ligikaudu neljandik mitte päris abivajajateni, vaid nendeni, kes tegelikult tingimustele ei vastanud.

See ei ole veel kõik

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles