Oktoobris toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel kandideerib viis Eesti eurosaadikut, kellel on esimest korda võimalus ka europarlamendi kohta loovutamata kohalikku volikogusse tööle minna.

Eesti seitsmest eurosaadikust kandideerivad tulevastel KOVi valimistel viis, kõik Tallinna linnas: Yana Toom, Urmas Paet, Jaak Madison, Riho Terras (Isamaa) ja Sven Mikser (SDE), kes kõik on oma ringkonnas erakonna esinumbrid.

Tulevastel valimistel ei kandideeri europarlamendi liikmed Andrus Ansip (Reformierakond) ja Marina Kaljurand (SDE), kelle hinnangul poleks võimalik kahte tööd korraga niimoodi teha, et üks ei kannata.

Ansip peab õigeks, et eurosaadikud saavad kohaliku tasandi poliitikas osaleda, kuid ise seda võimalust ei kasuta, kuna logistilistel põhjustel osutuks neljapäeviti kord kuus volikogu istungitel osalemine võimatuks.

«Kuna ma elan Tartus, siis mul ei ole võimalik viibida Tartu linnavolikogu istungitel, kuna ma lihtsalt ei jõua kohale. Praeguste lennuühenduste juures oleks see absoluutselt võimatu, isegi kui istungid toimuksid mõnel muul päeval,» rääkis Ansip. Tema hinnangul oleks Tallinna elanikul kahe töö ühitamine realistlikum.

«Reisimine on üldiselt ümberistumistega, otselende on näpuotsaga, niipalju kui AirBaltic neid pakub Brüsseli ja Eesti vahet. Stras­bourgi minek on terve päeva ettevõtmine, mitme lennuga Frankfurti ja sealt kahe rongiga Strasbourgi. See ei ole niisama lihtne, nagu ta enne koroonapandeemiat oli,» rääkis Ansip.

Kommentaarid (4)
Copy