Muusikud kaitseväe orkestri saagast: meid lülitati tasa. Kandsime vastutust, mida ei saanud võtta (1)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe orkester, Koidula park.
Kaitseväe orkester, Koidula park. Foto: Mailiis Ollino

Eesti Kontserdi ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia juhtfiguurid Kertu Orro ning Toomas Vavilov heidavad kaitseministeeriumile ette, et kuigi nad seati vormiliselt lõppvastutavaks kaitseväe orkestri saatuse eest, jäeti nad kogu protsessist eemale. Vastaspool aga tunnustab Orro ja Vavilovi panust.

Kolmapäeval saatsid kaitseministeeriumile kirja SA Eesti Kontsert (EK) juhatuse liige Kertu Orro ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) professor Toomas Vavilov, kes teatasid, et soovivad kaitseväe orkestri teemaga tegelevast komisjonist välja astuda.

«Nõustusime kevadel osalema kaitseväe orkestri probleemistikuga tegelevas komisjonis, lootes siiralt kaasa aidata orkestriga seonduvate probleemide lahendamisele. Kuna nüüdseks on selgunud, et komisjon moodustati vaid vormiliselt ning kõiki komisjoni liikmeid, sh meid, sisulisse töösse ei kaasatud, ei saa ega soovi me kanda vastutust selle komisjoni otsuste eest ning soovime, et meid sellest komisjonist välja arvataks,» kirjutasid Orro ja Vavilov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles