Õpetajate dilemma: kas lastel on eetiline suitsukonisid korjata lasta? (3)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Umbes tunni ajaga kogus Rannamõisa lasteaiarühm purgitäie konisid.
Umbes tunni ajaga kogus Rannamõisa lasteaiarühm purgitäie konisid. Foto: Konstantin Sednev

Laupäeval toimunud maailmakoristuspäevale oli end tolle päeva seisuga kirja pannud üle 160 lasteaia. Tänavu registreerus 80 lasteaeda rohkem kui mullu. Oma panuse maailma puhtamaks tegemisel andsid teiste hulgas nii poolteise- kui seitsmeaastased.

Lasteaiad võtsid sel aastal koristuspäevast osa lootuses, et kui nad ise prügi korjavad, siis seda tõenäoliselt ise enam maha ei visata. «Meie peamine eesmärk on osutada laste tähelepanu looduse hoidmisele ning isegi väikese prügi mõjust loodusele,» rääkis Tallinna Ümera lasteaia õppealajuhataja Olga Malgina, kelle sõnul koristasid pea 150 rüblikut lasteaeda ning nende vanemad selle ümbrust.

Ka Tallinna Veerise lasteaia õppealajuhataja Kairi Manderi sõnul teadvustatakse koristuspäevaga lastele seda, kui oluline on ennast ümbritsev puhtana hoida ning õpitakse, mida saab teha selleks, et prügi oleks vähem. Nemad kaasasid lisaks sajale lapsele ja töötajale prügi korjamiseks ka lapsevanemad, kellega koos koristati nii lasteaia hoovialal kui ka selle lähiümbruses ning Õismäe raba ja rannaala.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles