Kreeka migrandilaagris puhkes põleng

Copy
Kaader õnnetuskohalt.
Kaader õnnetuskohalt. Foto: Louisa GOULIAMAKI/Scanpix

Kreekale kuuluval Samose saarel puhkes pühapäeva õhtul suur tulekahju Vathy migrandilaagris, teatasid võimuesindajad.

Laagris elas veel vaid 300 inimest, kes ootasid esmaspäeval üleviimist uude niinimetatud kinnisesse laagrisse. Kreeka avas laupäeval esimese viiest kinnisest asüülitaotlejate laagrist. Laagrit ümbritseb okastraataed ning see on varustatud röntgenskannerite ja magnetustega. See mudel viiakse järk-järgult kõigile saartele ja ka Kreeka mandriossa.

Tulekahjuga võitlesid 13 tuletõrjujat ja kuus masinat.

Samose linnapea Girgos Stantzos kinnitas uudisteagentuurile AFP, et inimesed on laagrist evakueeritud ja keegi esialgsetel andmetel viga ei saanud.

Laagri lähedal asuvas parklas võis näha sinna kogunenud suurt hulka migrante, kelle seas oli mitu pisarates last.

Euroopa Liit on lubanud Kreekale viiele Egeuse mere saarele Lerosele, Lesbosele, Kosile, Chiosele ja Samosele uute laagrite ehitamiseks 276 miljonit eurot, sest saared võtavad vastu enamiku üle mere Türgist saabuvatest põgenikest.

Uutes laagrites on paremad elamistingimused, korralik veevärk, tualetid, eraldi alad peredele ja suurem turvalisus ning Kreeka valitsuse kinnitusel vastavad need igati Euroopa standarditele.

Vathy sadama lähedal asunud laager oli algselt mõeldud 680 inimesele, aga tuli aeg, mil sinna paigutati kümme korda rohkem põgenikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles