Linn kehtestas ajutiste ehitiste püstitamise korra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põnevat teatriprogrammi pakkunud Põhuteater oli Tallinn 2011 kultuuriprogrammi kalleim objekt. Põhuteatri kogueelarve (ehitus + programm) oli 553 448 eurot.
Põnevat teatriprogrammi pakkunud Põhuteater oli Tallinn 2011 kultuuriprogrammi kalleim objekt. Põhuteatri kogueelarve (ehitus + programm) oli 553 448 eurot. Foto: Toomas Huik

Linnavolikogu täiendas Tallinna ehitusmäärust sätetega ajutise ehitise püstitamise kohta.


Abilinnapea Taavi Aasa sõnul oli ilmekaim näide ajutisest ehitisest arhitektuuripreemiaga pärjatud Põhuteater, mille rajamiseks puudus regulatsioon, sest Tallinna ehitusmäärus seni vastavat korda ei sätestanud.

Nüüd tehtud muudatustega kehtestati ühtne kord ajutiste ehitiste püstitamiseks. Need jagatakse kasutamise kestuse järgi kolme liiki: kuni kuue nädalase kasutusajaga lühiajalised ajutised ehitised, mis on seotud peamiselt ühekordse sündmusega; hooajalised (kuni kuus kuud, näiteks suvekohvikud) ning aastaringsed ajutised ehitised, mille kasutusaeg ei ületa viit aastat (näiteks tänava ääres paiknevad kioskid).

Lühema kasutusaja korral esitatakse vähem nõudeid ja menetlustoimingud on lihtsamad. Igal juhul tuleb tagada inimeste ja nende vara ning keskkonna ohutus. Kui ajutine ehitis püstitatakse avalikult kasutatavale maa‑alale, siis peab olema tagatud nii jalakäijate kui sõidukite tavapärane liiklemine. Ehitusloal määratud tähtajaks peab ehitise omanik selle lammutama. Määrus jõustub 1. märtsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles