Puupüsti täis rong tegi reisijad ärevaks (7)

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Elroni reisirong Tartu vaksalis.
Elroni reisirong Tartu vaksalis. Foto: Margus Ansu

Pühapäeva pärastlõunal Tartust Tallinnasse sõitnud Elroni rong oli reisijatest sedavõrd tulvil, et paljudele inimestele ei jätkunud istekohti ning neil tuli püsti seista.

Olukorras, kus Lõuna-Eesti on võrreldes riigi teiste regioonidega koroonaviiruse levikuga kimpus, tõstatas mitu Postimehe poole pöördunud reisijat küsimuse: kas rongiliini opereerival Elronil poleks aeg panna nädalalõppudel käiku suurema koosseisuga reisirongid ning aidata seeläbi inimesi hajutada.

Kas ühistranspordis tuleb kanda maski?

Ühistranspordis, kaasa arvatud rongis ja praamil, tuleb kanda maski või katta nina ja suu.

Maskikandmise kohustus ei laiene alla 12-aastastele lastele või inimestele, kelle jaoks on kaitsemaski kandmine tervislikel põhjustel või muudel olulistel põhjustel ebamõistlik.

Allikas: kriis.ee

Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor ning valitsuskomisjoni juures asuva teadusnõukoja juht Irja Lutsar märkis, et sarnastes situatsioonides, nagu oli pühapäeval, ei jää üle muud, kui loota reisijate hoolikale käitumisele.

«Ma loodan, et kõigil selles puupüsti täis rongis olnud inimestel olid maskid ees,» lausus ta. «Eks Elronist oleks muidugi väga kena, kui nad paneksid laupäevastel ja pühapäevastel tipptundidel käiku pikemad rongid, sest siis oleksid inimesed ka rohkem hajutatud, aga see sõltub nendest (Elronist – toim) ja nende võimalustest.»

Lutsar märkis, et praegu on suurem viirusepuhang valdavalt Lõuna-Eestis. «Sõltub, kui palju seda siis nüüd siit laiali kantakse. Tallinna ja Tartu vahel on üsna suur liiklus. Tartu linn ei ole küll kõige rohkem haaratud koht, vaid pigem on need Lõuna-Eesti maakonnad,» kõneles professor.

Samas nentis Irja Lutsar, et ei tahaks jagada inimestele soovitust hakata liiklema ühistranspordi asemel isikliku sõiduvahendiga. «Inimesed saavad ka ise hajutada – igaüks teab, mis kellaajal on rongid rohkem ja mis ajal vähem rahvast täis. Reeglina päevased rongid nii täis ei ole. Eks need enamasti vist noored inimesed ja tudengid on, kes pühapäevaõhtuti sõidavad,» tähendas ta.

Elron lubas edastada kommentaari reisirongiga sõitvate inimeste hajutamise kohta teisipäeval.

Tartu- ja Jõgevamaale lisandus enim nakatunuid

Viimase ööpäeva jooksul analüüsitud 4418st koroonaviiruse testist osutus positiivseks 366. Lõuna-Eestisse lisandus nendest 135 nakatunut: Tartumaale 46, Jõgevamaale 34, Valgamaale 21, Võrumaale 18, Põlvamaale 14 ja Viljandimaale 2.

Allikas: koroonakaart.ee

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles