Eesti Pagulasabi: inimestel ilmnevad Leedu migrandilaagrites vaimsed probleemid

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rūdninkai migrandilaager Leedus. Laagrites on väga erinevad tingimused. Osa põgenikke elab siseruumides, teine osa telkides. 
Rūdninkai migrandilaager Leedus. Laagrites on väga erinevad tingimused. Osa põgenikke elab siseruumides, teine osa telkides. Foto: Andres Haabu

Kaks Eesti Pagulasabi töötajat selgitasid nädala jooksul Leedu-Valgevene piiril põgenikelaagrites välja, millised on sealsete inimeste vajadused ja olud, ning kogusid migrantide lugusid. Nende hinnangul on olukord Leedu rajatud laagrites trööstitu.

Eesti Pagulasabi reageeris Leedu Punase Risti abipalvele ning toimetas eelmisel nädalal Leedu-Valgevene piiril asuvatesse põgenikelaagritesse sooje riideid, jalanõusid ja hügieenitarbeid.

Laagrites on tõsiseid probleeme soojade riiete ja toidu tagamisega ning lastele turvalise keskkonna pakkumisega, samuti ligipääsuga õigusabile, inimväärsetele sanitaartingimustele ja tervis- hoiule.

Pagulasabi töötaja Madle Timm rääkis Postimehele, et nad käisid neljas-viies laagris. «Iga laager on erinev, aga kui leida ühist nimetajat, siis ei ole kuskil piisavalt riideid ega kvaliteetset toitu. Mitmes laagris on põgenikele jagatud tähtaja ületanud konserve või kiirnuudleid,» rääkis Timm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles