Haigekassa SMS-teavitused on seaduslikud

BNS
Copy
Haigekassa.
Haigekassa. Foto: Madis Veltman

Inimesed on sel sügisel pöördunud andmekaitse inspektsiooni poole palvega kontrollida haigekassa õigust saata neile Covid-19 vastasele vaktsineerimisele kutsuvaid SMS-teavitusi. Haigekassa ja andmekaitse inspektsioon kinnitavad, et sellisel viisil elanike teavitamine on igati seadustega kooskõlas.

Haigekassa teavitab alates 2019. aastast Eestis elavaid inimesi nende õigustest ja kohustustest ning selleks kasutatakse erinevaid infokanaleid.

Haigekassa õigusosakonna juhataja Ergo Pallo ütles, et inimesi teavitatakse erinevatel põhjustel, näiteks ravikindlustuse lõppemisest või Euroopa ravikindlustuskaardi lõppemisest ning nüüd ka Covid-19 vastu vaktsineerimisele kutsudes.

Ka andmekaitse inspektsiooni jurist Ive Eevel kinnitas, et haigekassa saadetav SMS on seaduslikul alusel põhinev teavitustegevus vaktsineerimisõiguse kasutamise võimaluse kohta.

Infot saadab haigekassa nii elukoha aadressil, e-posti aadressil kui ka SMSi teel. Inimeste kontaktandmed pärinevad rahvastikuregistrist ja riigiportaalist, kuhu inimesed on ise need edastanud. Seepärast palub haigekassa inimestel riigiportaalis eesti.ee oma andmed uuendada, lisada telefoninumber ja meiliaadress, mida ka tegelikult kasutatakse.

Kui haigekassalt ei soovita SMS-teavitusi saada, tuleks saata e-kiri sellekohase sooviga aadressil info@haigekassa.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles