Kultuurilise mitmekesisuse asekantslerina jätkab Piret Hartman

Postimees
Copy
Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman.
Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Anneli Ott (KE) kinnitas teisipäeval kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsleriks Piret Hartmani, kes jätkab sellel ametikohal teisel viieaastasel perioodil.

Kultuurilise mitmekesisuse asekantsler korraldab lõimumise, sealhulgas kohanemise valdkonna väljatöötamist ja elluviimist. Tema ülesanne on Eestis elavate vähemusrahvuste ja hõimurahvaste kultuurielu arenguks vajalike tingimuste loomine ning väljaspool Eestit elavate rahvuskaaslaste kultuurielu ja -tegevuse arendamise toetamine.

«Töötan koos valdkonnaga selle nimel, et iga inimene, kes on end Eestiga sidunud, saab ennast siin riigis teostada olenemata emakeelest ning kultuurilisest taustast, ning tunneb ka ühtekuuluvust nii Eesti riigi, kultuuri kui ka selle elanikkonnaga,» ütles Hartman.

«Paarikümne aastaga on toimunud lõimumise valdkonnas positiivne areng. Üha enam on neid, kes väärtustavad ning oskavad eesti keelt, kes usaldavad siinset meediaruumi, tunnevad sidet Eestiga. Paranenud on ka sotsiaalmajanduslikud näitajaid, kuigi lõhe eestlaste ning teisest rahvusest inimeste vahel on endiselt olemas,» tõdes ta.

Ta lisas, et lisaks senistele küsimustele tuleb tegeleda üha rohkem ka uussisserändajatega ehk inimestega, kes saabuvad Eestisse kas tööle, õppima, rahvusvahelise kaitse saamiseks või pererändega.

Hartman on omandanud kõrghariduse Eesti Maaülikoolis ettevõtluse ja ökonoomika erialal. Ta on olnud Integratsiooni Sihtasutuse nõukogu liige. Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler on ta 2016. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles