Õiguskantsler: linn peab pöördumistele vastama võimalikult kiiresti

BNS
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Sander Ilvest

Õiguskantsler Ülle Madise pöördus Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse poole seoses sellega, et Pärnu linn ei vastanud ühe elaniku pöördumistele mõistliku aja jooksul ning vastused ei olnud sisulised.

Avaldaja avaldas augustis saadetud kirjas muret Audru ringrajalt leviva müra pärast ja soovis selgitusi müra mõõtmise tulemuste tõlgendamise kohta.

«Seaduse ja hea halduse tava kohaselt peab linn pöördumistele vastama võimalikult kiiresti. Vastused peavad olema sisulised ning võimalikult põhjalikud. Vastuses väljendatud seisukohad peavad olema põhjendatud ja selgitused esitatud arusaadavalt. Igaühel on õigus küsida tema huve riivavate menetluste asjaolude kohta ametiasutustelt selgitusi,» kirjutab õiguskantsler Ülle Madise Pärnu linnapeale saadetud kirjas.

Märgukirjale ja selgitustaotlusele tuleb Madise sõnul vastata kirjalikult või muul viisil, kui on nõnda kokku lepitud. Vastata tuleb viivitamata, kuid hiljemalt 30 kalendripäeva jooksul. Kui vastamine võtab rohkem aega, võib vastamise tähtaega ka pikendada, kuid sellisel juhul tuleb avaldajale teada anda tähtaja pikendamisest ja selle põhjusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles