Debatt: millist ööelu väärib Tallinn?

Postimees
Copy
Vanalinna ööelu.
Vanalinna ööelu. Foto: Konstantin Sednev

Neljapäeval, 23. septembril toimub Tallinnas Sveta baaris debatt, milles poliitikud tutvustavad oma seisukohti ja visiooni pealinna ööelu kohta. Modereeritud arutelus on teemad kultuur ja meelelahutus, turvalisus, öine transport, ettevõtlus ja öölinnapea ametikoha funktsioon ja vajalikkus.

Debatis osalevad Natalie Mets (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Marek Reinaas (Eesti 200), Riina Solman (Isamaa), Manuela Pihlap (Keskerakond), Heidy Purga (Reformierakond) ja Liina Freivald (Eestimaa Rohelised). Vestlust modereerib Janek Murd.

Tallinna ööelu on viimastel aastatel saanud palju negatiivset tähelepanu, eriti linnakodanike ja ettevõtjate huvide põrkumise tõttu.

«Kui erinevate inimeste huvid põrkuvad, siis on tähtis asjad korraldada nii, et hundid söönud ja lambad terved. Tallinna ööeluga on samamoodi: kõik peavad söönuks saama ja terveks jääma,» kommenteeris erakonna Eesti 200 linnapeakandidaat Marek Reinaas.

Lisaks meelelahutusele ja kultuurile kätkeb ööelu korraldamine ka teisi valdkondi –turvalisus, heakord, teede- ja tänavate olukord ja palju muud. «Tallinna ööelu peaks olema terviklik ökosüsteem inimestest, nende turvalisusest, kultuurist ja majandusest. Aga see ei ole täna nii. Tallinna ööelu on kreenis. Teisalt jällegi tundub just praegusel kriisijärgsel ajal on võimalus seda ökosüsteemi uuesti sõnastada ning luua võimalused koos tegutsemiseks,» ütles reformierakondlane Heidy Purga.

Rohkem informatsiooni debati kohta leiad SIIT

Debatist teeb otseülekande Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles