Eestis on visiidil Euroopa Parlamendi esimene asepresident Roberta Metsola

BNS
Copy
Roberta Metsola
Roberta Metsola Foto: EPPGroup

Eestis on neljapäeval visiidil Euroopa Parlamendi esimene asepresident, Maltalt pärit Roberta Metsola, kes kohtub peaminister Kaja Kallase, riigikogu aseesimehe Hanno Pevkuri, Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimehe Riina Sikkuti ja teiste riigikogu liikmetega.

Kohtumisel riigikogu aseesimehe Hanno Pevkuriga on kavas arutada parlamendi töö üle Covid-19 kriisi ajal, samuti õigusriigi olukorda Poolas ja Ungaris.

Riigikogus on Metsolal kohtumine Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimehe Riina Sikkuti, riigikaitsekomisjoni esimehe Enn Eesmaa ja väliskomisjoni aseesimehe Mihhail Lotmaniga. Nendega on kõne all ennekõike Euroopa tuleviku konverentsi, Valgevene hübriidrünnakut ja ebaseaduslikku migratsiooni puudutavad teemad.

Järgmisel kohtumisel Sikkuti ja ELi asjade komisjoni liikmete Urve Tiiduse ja Timo Susloviga, keskkonnakomisjoni esimehe Yoko Alenderi ning majanduskomisjoni liikme Annely Akkermanniga arutatakse Euroopa Liidu kliimaeesmärkide paketti «Eesmärk 55».

Euroopa Parlamendi asepresidendil on kohtumised ka peaminister Kaja Kallase, välisministeeriumi Euroopa küsimuste asekantsleri Märt Volmeri ja Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskuse juhi Kadri Maasikuga. Ta külastab Euroopa Elamuskeskust, kus kohtub videosilla vahendusel õpilastega, et vestelda Euroopa tulevikust ja migratsioonist.

Enne lahkumist kohtub Metsola NATO kooperatiivse küberkaitse kompetentsikeskuse juhi kolonel Jaak Tarieni ja staabiülema kolonelleitnant Bernard Hoffmaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles