Kataloonia endine president Puigdemont vahistati Itaalias

Copy
Carles Puidgemont.
Carles Puidgemont. Foto: GlòRia SáNchez/Scanpix

Euroopa parlamendisaadik ja Kataloonia endine president Carles Puigdemont vahistati neljapäeval Itaalias, teatas tema advokaat.

«President Puigdemont arreteeriti tema saabumisel Sardiiniasse, kuhu ta Euroopa Parlamendi liikmena reisis,» kirjutas jurist Gonzalo Boye suhtlusvõrgustikus Twitter.

Boye sõnul toimus vahistamine 2019. aasta oktoobris väljastatud orderi alusel.

«Alghero lennujaama saabudes arreteeris politsei ta Itaalia piiril. Reedel ilmub Puigdemont Sassari apellatsioonikohtu kohtunike ette, kes otsustavad, kas lasta ta minema või anda välja,» täpsustas Puigdemonti personalijuht Josep Lluis Alay.

Euroopa Kohus jättis juuli lõpul jõusse Euroopa Parlamendi otsuse peatada endise Kataloonia juhi Puigdemonti ja tema kahe iseseisvusmeelse kolleegi saadikupuutumatus. Sellega tunnistati kehtetuks juunis tehtud otsus, millega anti separatistidele esialgu tagasi parlamendiliikmetele kehtiv õiguslik kaitse.

Puigdemont ning kaks endist Kataloonia ministrit Toni Comín ja Clara Ponsatí on Hispaanias tagaotsitavad seoses Kataloonia iseseisvumise katsega 2017. aastal. Madridi teatel oli Kataloonia iseseisvusreferendum põhiseaduse vastane.

Madrid andis juunis armu üheksale teisele Kataloonia separatistile, kes osalesid 2017. aasta iseseisvusreferendumi korraldamises ning tühistas nende pikad vanglakaristused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles