Tallinna sadamas auto pagasiruumist leitud iraaklane saadeti kodumaale tagasi

Copy
Augustis leiti ebaseaduslikult Eestisse tulnud iraaklane Tallinna sadamas Soome laevale suunduva auto pagasiruumist.
Augustis leiti ebaseaduslikult Eestisse tulnud iraaklane Tallinna sadamas Soome laevale suunduva auto pagasiruumist. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Augusti lõpus Tallinna sadamas Soome laevale suunduva auto pagasiruumist leitud Iraagi kodanik saadeti teisipäeval kodumaale tagasi.

Lisaks riigist välja saatmisele määrati 23-aastasele mehele ka kolmeaastane Eestisse sisenemise keeld, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Mees sisenes Euroopa Liidu territooriumile augusti lõpus, kui ületas ebaseaduslikult Valgevene-Läti piiri. Tema soov oli jõuda Eesti kaudu Soome, kuid ta tabati koos smugeldajaga 31. augustil Tallinna sadamas, kui ta üritas auto pagasiruumis piiri ületada. Mehe suhtes alustati illegaalimenetlust, ta peeti kohtu otsusel kuni kaheks kuuks kinni ning toimetati kinnipidamiskeskusesse.

Meest smugeldanud Soome elamisloaga Iraagi kodanikule määras kohus septembri alguses ligi kaheksa kuud tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga, lisakaristusena mõisteti talle riigist väljasaatmine koos kolmeaastase sissesõidukeeluga. Lisaks pidi ta tasuma ka süüdimõistmisega kaasneva sundraha 438 eurot.

«Peame olema endiselt valmis selleks, et Valgevenest Euroopa Liitu ebaseaduslikult jõudvad sisserändajad võivad soovida läbida Eestit kui transiitriiki teel Skandinaaviasse,» selgitas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Ülav Kalf. «Töötame endiselt kõrgendatud valmisolekus piirialadel ja piiripunkides, et teha Eesti läbimine nende jaoks võimalikult raskeks,» lisas ta.

Alates augusti keskpaigast, mil politsei sisepiiril kontrolli tugevdas, on piiriületusel kontrollitud 126 797 inimest ja 64 792 sõidukit. Tallinna sadamas, mis on Eestis üks sagedasemaid piiriületuskohti, kontrollib politsei iga päev ligi 85 protsenti kõikidest reisijatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles