Suured sihid Eesti noorte purjelaudurite erakordne edu innustab neid lemmikalaga jätkama

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Bertha Kivistik ja Liisa-Marii Kalk saavutasid Techno 293 klassi MM-l Itaalias vanuseklassis U-13 tüdrukute arvestuses teise ja kolmanda koha.

Fotol purjelaudurid 2021. aasta EM auhindadega Pirital.
Bertha Kivistik ja Liisa-Marii Kalk saavutasid Techno 293 klassi MM-l Itaalias vanuseklassis U-13 tüdrukute arvestuses teise ja kolmanda koha. Fotol purjelaudurid 2021. aasta EM auhindadega Pirital. Foto: Jaano Martin Ots

Augustis Pirital peetud noorte purjelaua Techno 293 Euroopa meistrivõistlustel seisid poodiumil kaks sõbrannat Tallinna purjelauakoolist. Kuni 13-aastaste tütarlaste arvestuses võitis esikoha Bertha Kivistik ning kolmandaks tuli Liisa-Marii Kalk. Kuu aja pärast maailmameistrivõistlustel Itaalias Garda järvel stardivad eesti neiud juba oluliselt tihedamas konkurentsis. Seni jätkavad nad treeninguid. Kui ilm lubab, käivad merel viis korda nädalas.

EMi nädalal oli Tallinnas muutlik ilm. Kord polnud tuult, siis jälle sadas mitu päeva paduvihma, õhk oli jahe ning tuul puhanguline. Lõunamaade treenerite ja lapsevanemate keelitusel jätsid korraldajad halva ilma tõttu ühel päeval võistlussõidud ära. Eesti surfajatele see ei meeldinud, sest just selliste tingimustega ollakse harjunud.

Kalipsodes Pirita surfiklubi noori vihm ei häirinud, merel saab märjaks nagunii. Treener pidi nende ülevoolavat energiat pigem taltsutama, et nad niisama rannas ja vee peal hullates end liiga ei väsitaks. Noorsportlaste vanemad istusid tormijopedesse mähkununa surfiklubis ja olid valmis noortele paatidega merele toeks kihutama, kui võistlusjuht stardisignaali annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles