nädala aed Innustavate ideede aed Hiiumaal Suuremõisas

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Maastikuarhitekt Kristiina Hellström kavandas ümmarguse vesiroositiigi ja seda ümbritsevad peenrad. 
Maastikuarhitekt Kristiina Hellström kavandas ümmarguse vesiroositiigi ja seda ümbritsevad peenrad. Foto: Mihkel Maripuu

Kuuldused Suuremõisa lossis tegutseva Hiiumaa ametikooli lopsakatest püsiku-, köögivilja- ja kastpeenardest, ümmargusest vesiroositiigist ning põnevatest põõsastest on ka üle mere mandrile levinud. Maastikuarhitekt Kristiina Hellströmi kujundatud paika käiakse kaugemaltki kaemas, et sellest ilust ja vaimukast loovusest osa saada ning midagi endale kõrva taha panna. Suuremõisa lossi aed lausa ärgitab nii fantaasialendu kui ka tegutsemisindu.

«Meil on peamiselt püsilillealad, aga aia tagaosas on õpilaste peenramaa, kus nad katsetavad õpetaja Lui Remmelgu juhendamisel uusi aiandussuundi,» selgitab ametikooli aednik Aet Konts. «Oleme peenrad niimoodi komponeerinud, et siin on alati õitsejaid.»

Tänavu kutseõpetaja tiitlile nomineeritud aianduse juhtõpetaja Lylian Meister lisab, et alates varakevadest puhkevad lossiaias iga päev aina uued õied. Kõigepealt lumikellukesed, lumekupud, krookused, kobarhüatsindid, sillad, koerahambad, nartsissid ja tulbid, lumeroosid, forsüütiad jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles