SINNA JA TAGASI. Nagu vanasti

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Plakat Londoni poeaknal kutsub üles kandma näokatet. Poodides seda üleskutset väga kuulda ei võeta, kuid rongides on maskiga ehk pooled inimesed.
Plakat Londoni poeaknal kutsub üles kandma näokatet. Poodides seda üleskutset väga kuulda ei võeta, kuid rongides on maskiga ehk pooled inimesed. Foto: Krister Kivi

Ühendriikide Haiguste Kontrolli ja Ennetamise Keskus ehk CDC on juba meedias kinnitanud, et arvesse lähevad ka AstraZeneca vaktsiinisüstid, mis sest, et USA ise seda vaktsiini heaks kiitnud ei ole. Pandeemiakarantiini pidamisega on lõpusirgele jõudnud ka maailmajao lõunaosas asuv hiiglaslik Argentina, mille piirid on olnud suletud USA omadest veelgi hermeetilisemalt. Nüüdseks on 44 miljoni elanikuga riigis üle viie miljoni koroona läbi põdenud, 20 miljonit on vaktsiinisutsud kätte saanud ja novembrist tahetakse turism taas lahti teha.

Minna paika, kuhu vahepeal üldse ei saanud, võib olla närvekõditav ettevõtmine. Kui lihtne oli veel nelja-viie aasta eest sõita Londonisse; mitte just suurem ettevõtmine kui bussireis Pärnusse või Võrru!

Kuid Brexit ja koroona muutsid perspektiive ning enne läinud nädalal Londonisse lendamist (muide, Ryanairi pilet maksis umbes sama mis bussireis Pärnu või Võrru, täpsemalt 10 eurot), printisin endale välja pea poolekilose paberipaki kõikvõimalikke dokumente alustades värske koroonatesti tulemusest ja vaktsineerimistunnistust kuni PLFi vormi ja tõendini, et olen endale kohusetundlikult broneerinud veel ühe testi teiseks saabumisjärgseks päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles