Koroonatüsistusega patsient: karjun kogu maailmale, inimesed, vaktsineerige end! (22)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
«Ei tasu mingil juhul kuulata vaktsineerimisvastaseid, mida nad seal räägivad ja mis põhjuseid toovad. Mina olin rumal, ei kuulanud ennast,» ütleb patsient Zinaida.
«Ei tasu mingil juhul kuulata vaktsineerimisvastaseid, mida nad seal räägivad ja mis põhjuseid toovad. Mina olin rumal, ei kuulanud ennast,» ütleb patsient Zinaida. Foto: Mihkel Maripuu

«Tema on hetkel meie kõige noorem patsient, 25-aastane, sügava hingamispuudulikkusega. Varem täiesti terve noormees,» alustab Lääne-Tallinna keskhaigla esimese nakkusosakonna juhataja Nele Rasmann meiega koos ringkäiku koroonaosakonnas. «Noormehe kurioosum on see, et ta isa läks täna kolmanda astme intensiivi. See tähendab mehaanilist ventilatsiooni, kus toru on inimese sisse pandud. Selline perekondlik juhtum,» ohkab Rasmann.

Tulime Tallinnas koroonahaigeid koondavasse nakkuskliinikusse otsima vastust küsimusele, mille poolest erinevad haiglasse jõudnud vaktsineerimata ja vaktsineeritud patsientide haigussümptomid. Noor mees magab, mask ees, liikumatult kogu meie haiglas viibimise aja. «Nii noorelt vast ei mõtle selle peale, et peaks vaktsineerima,» ütleb Rasmann. «Ta on praegu stabiilne, aga haiguse kulg pole veel nii kaugele jõudnud, et me saaks öelda, et ta on pääsenud. Ta on raskelt stabiilne.» Arst ei oska öelda, miks nii noor inimene on nii raskes seisundis.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles