OJK otsib Estoniast filmitud kaadrite lekitajat (15)

Copy
Värsked kaadrid MS Estonia vrakist.
Värsked kaadrid MS Estonia vrakist. Foto: Kuvatõmmis Sveriges Radio veebilehelt

Eile lekkisid ajakirjandusse ohutusjuurdluse keskuse (OJK) suvel filmitud ning seni avaldamata videokaadrid, kust on näha Estonia kerelt leitud kahe vigastuse iseloom ja tõsidus väga detailselt. Kuigi (OJK) juhi Rene Arikase sõnul ei ole Rootsis avaldatud kaadrid salajased, hakkab keskus uurima, kuidas sai materjal lekkida ning kaalub kuriteoteate esitamist.

Rene Arikase sõnul proovitakse kõigepealt välja selgitada, kuidas ja kelle abil sai videomaterjal lekkida. «Me uurime, kust kohast on liikuma läinud need videofailid, mida praegu Postimees ja Rootsi Raadio avaldasid,» ütles Arikas.

Juhul, kui lekitaja leitakse, võib OJK esitada ametliku kuriteoteate. «Kui meil on täpsem informatsioon olemas, siis me teeme otsuse selle kuriteoteate esitamise kohta,» sõnas Arikas ja lisas, et praegu neil veel kahtlusaluseid ei ole.

Stockholmis täna toimuva Estonia-teemalise pressikonverentsi eel avaldas Rootsi Raadio eile laevakerest kaadrid, mida raadio nimetas salajasteks.

Rootsi Raadio teatas, et ametlike uurimisametite valduses olnud video viitab tõsiasjale, et laevakere vigastused on suures ulatuses seest väljapoole.

Rootsi juhtiva laevaehitusspetsialisti Anders Ulfvarsoni sõnul on videos nähtav tema jaoks üllatav: «Vigastusi on rohkem kui ma eeldasin ja tundub, nagu metall oleks väljapoole paindunud,» rääkis ta raadiole.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles