Spordimuuseumis tunneb ehedat olümpiahõngu

Lenel Karu
Copy
Pildil muuseumi kuraator Rait Männik Rasmus Mägi võistlusvormis mannekeeniga.
Pildil muuseumi kuraator Rait Männik Rasmus Mägi võistlusvormis mannekeeniga. Foto: Margus Ansu

Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis saab uudistada Tokyo olümpiamängudel osalenud sportlaste varustust, näiteks vaadata lähemalt Tiidrek Nurme jooksuvarustust, Eesti epeenaiste vehklemisvahendeid või Kregor Zirgi ujumisprille.

Tiidrek Nurme varustus.
 
Tiidrek Nurme varustus.  Foto: Margus Ansu

Vitriinide taga on peidus palju muudki ning eraldi saal on pühendatud olümpiamängudel tabatud emotsioonidega fotodele.

Kuraator Rait Männik ütles, et olümpiavarustuse Tartusse jõudmise nimel avaldati soovi juba spordivõistluse ajal ning sportlastega tuli pikalt suhelda, et võimalikult erilisi esemeid kohapeale saada. «Oleme kõigega rahul, eraldi tõstaksin esile ehk vehklemisnaiste varustuse kollektsiooni,» lausus Männik.

Ta lisas, et muuseumi tagatubades on ka varustust, mida publiku silmad praegu veel ei näe. Näiteks pakkus ratsutaja Dina Ellermann lahkelt kasutamiseks oma hobuse sadulateki. Männik ei tea veel, millised esemed muuseum täiesti endale saab, see sõltub iga sportlase otsusest. 

Irina Embrichi vehklemismask, -vest ja epee, Julia Beljajeva vehklemiskinnas, Dina Ellermanni ratsapiitys ja tema võistlushobuse Donna Anna kabjaraud.
Irina Embrichi vehklemismask, -vest ja epee, Julia Beljajeva vehklemiskinnas, Dina Ellermanni ratsapiitys ja tema võistlushobuse Donna Anna kabjaraud. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles