Kolm inimest surnuks sõitnud saarlane pole enam mõrvar (1)

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy
Andres Reinart kohtus.
Andres Reinart kohtus. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallinna ringkonnakohus tühistas teisipäeval pretsedendi loonud maakohtu otsuse, millega Saaremaal kolm inimest surnuks sõitnud Andres Reinart oli aprillis süüdi mõistetud kolme inimese mõrvas ehk tahtlikus tapmises. Reinart oli seni ainus inimene, kes Eestis sellise kuriteo eest oli mõrvari nime kandis. Ringkonnakohus leidis, et mehe tahtlust pole võimalik tõestada ning mõrvana kuritegu kuidagi käsitleda ei õnnestu. Kohus otsustas, et Reinart on mõrva asemel süüdi liiklusnõuete rikkumises ning vangis tuleb mehel senise 14-aasta asemel veeta 10 aastat ja kaheksa kuud.

Möödunud aasta 11. jaanuaril alustas raskes joobes Andres Reinart Saaremaal sõitu Kuressaarest Kuivastu poole. Ligi kümme kilomeetrit enne avariipaika mõõtsid korrakaitsjad patrullbussis Reinarti Audi kiiruseks 138 kilomeetrit tunnis.

Mees kihutas nii kiiresti, et tee ääres kiirust mõõtnud politseibuss ei jõudnud autole kuidagi järele. «Vaatasin peeglisse ja nägin, et sealt tuleb hirmsa kiirusega auto. Nägin ja moment hiljem oli ta tagant läinud. Ta vingerdas tee peal ja sõitis nii kiiresti mööda nagu postist,» on tunnistajad kohtus varem meenutanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles