Otse Eloga ⟩ Estonialt pääsenu: valitsused tegid kõik valesti (13)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Estonialt pääsenu ning hukkunute omaste initsiatiivil asutatud SA Mare Liberiumi nõukogu liige Carl Eric Laantee Reintamm.
Estonialt pääsenu ning hukkunute omaste initsiatiivil asutatud SA Mare Liberiumi nõukogu liige Carl Eric Laantee Reintamm. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Eile möödus Estonia katastroofist 27 aastat ning hetkel on laevavraki asukohas on käimas nii riiklik kui ka erauurimine. Saates «Otse Eloga» jagasid mõtteid uurimisest poliitik Jürgen Ligi ja Estonialt pääsenu Carl Eric Laantee Reintamm.

Estonia katastroofis venna kaotanud riigikogu liige Jürgen Ligi sõnas, et kui ta kuulis uudist Estonia hukust, oli ta kui puuga pähe saanud. «Järsku sain aru, mis laevaga on tegemist, et see on päris uudis... Olin just teel mandrile... Esimene asi – ütlesin naisele: «Kuulsid? Priit võib seal peal olla.» Juhtus, et oligi tema. Nelja lapse isa ja vanus 36 aastat,» meenutas Ligi.

Ta on pikalt olnud seisukohal, et Estonia lisauurimisi ei vaja. «Mind häirivad need uudised, sest need on väga tihti küünilised, väga tihti rumalad ja alati jõuab minu pühadustunne ja ka ratsionaalne mõistus ikkagi sinna, et laevahukul ei ole alternatiivseid põhjusi ja keegi midagi kinni ei mätsi,» ütles Ligi, lisades, et uurimine kedagi tagasi ei too ning hukkunutele tuleks anda rahu.

Mis saab aga hukkunute lähedaste rahust? «Minu meelest võiks tegelemise viis olla puht teaduslik ja põhjendatud. Praegu on kõigil otsimistel uudishimu. Ka see Rootsi film oli minu jaoks esimesest hetkest kohe manipulatsioon. Jah, mingeid kaadreid valikuliselt näitad, näitad mingit vagu ja ajad inimesed leili.» Ligi sõnul ei ole esitatud ühtegi alternatiivset hüpoteesi, mis vähegi vett peaks.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles