Kasvandikud sõitsid lastekodu auto sodiks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidla lastekodu.
Maidla lastekodu. Foto: Raivo Tiikmaa

Teisipäeva hilisõhtul ärandasid kasvandikud ja sõitsid sodiks Maidla lastekodu auto, millega pandi lasteasutus raskesse seisu, sest paljud vajalikud sõidud jäävad tegemata.

Teisipäeva südaööl ärandati Raplamaal Maidla külast garaažist sõiduauto Toyota Previa, millega sõideti Rapla-Märjamaa tee 16. kilomeetril teelt välja vastu puud, kirjutab Nädaline.

Politsei pidas kahtlustatavana kinni kaks Maidla lastekodu kasvandikku, 16- ja 19aastase noormehe, kes ise pääsesid avariist vigastusteta ja paigutati prokuratuuri loal kaheks ööpäevaks arestikambrisse.

Maidla lastekodu majandusjuhataja Lembit Sihtmäe ütles, et seitsmekohaline Toyota Previa oli lastekodus kasutusel üheksa aastat ning heas tehnilises seisukorras.

«Auto oli piisavalt suur, et teha majandussõite ja vedada lapsi, nüüd ei ole enam midagi,» nentis autovrakki Raplast politseimaja juurest Maidla lastekodusse transportinud majandusjuhataja.

«Paneme ta lastekodu õuele, et kõigil oleks näha, kuidas varaga ümber käia ei tohi,» lisas ta.

Väidetavalt oli noormeestel asi juba varem kavandatud ning lastekodu tööruumidest näpati päeval võtmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles