Lõppenud lugu ja märterluse oreool: miks EKRE möödus Reformierakonnast? (18)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reformierakond langes esimest korda pärast 2019. aasta algust erakondade toetustabelis teiseks. Esimeseks ei kerkinud mitte aga nende igipõline rivaal Keskerakond, vaid EKRE. Teiste opositsioonierakondade sõnul peavad oravad peeglisse vaatama.

«Sotsioloogid on seda juba pikka aega rääkinud: lugu, mis on mitukümmend aastat Eesti lugu olnud ning mida Reformierakond on jutustanud ja jutustab ka täna - igaüks on oma õnne sepp, igaüks vaatab, kuidas ise hakkama saab ja igaühel on võimalik rikkaks saada - see lugu ei tööta enam,» tõdes sotsiaaldemokraat Lauri Läänemets. 

Inimesed on aru saanud, et kõigil pole võimalik rikkaks saada ja kõigil ei lähe hästi, kui nad üksi jäävad ning riik nende eest hoolt ei kanna, nentis Läänemets. «Mõranemine on toimunud pikka aega. Täna kogu see eelarveraamistik Reformierakonna juhtimisel annab vaid hoogu juurde - näitena päästjad, õpetajad, politseinikud, kelle palka lihtsalt ei tõsteta, sest riik tahab laenu tagasi maksta, mitte inimeste peale mõelda. Sel juhul pole ka ime, et EKRE toetus tõuseb.»

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles