E-valimiste auditit plaanitud kujul ja ajal ei tule. Töö tegijaid lihtsalt ei ole (9)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht / Scanpix

Eelmise väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Raul Siemi (EKRE) algatatud e-valimiste audit planeeritud kujul ei realiseeru. Terviklikuks auditiks sobivaid ettevõtjaid majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ei leidnud ning selle asemel soovitakse küberturvalisust kontrollida eraldi osadena.

Veel aasta alguses pärast valitsusvahetust kinnitas vastne ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt (Reformierakond), et KOV-valimisteks on kindlasti mõtet viia lõpuni juba alustatud valimiste infosüsteemide põhjalik uuenduskuur ja valimiste küberturvalisuse kindlustamine. Sealhulgas terviklik riskiaudit, et valimiste usaldusväärsust veel kord kindlustada ja ka kõik hirmud ja kahtlused maha võtta.

Oktoobri alguseks ehk valimisperioodiks lubas ministeerium sõltumatu rahvusvahelise auditi aruandega välja tulla. Nüüd aga tunnistati ministeeriumist Postimehele, et esialgseks tähtajaks tulemusi oodata ei ole, sest kaks hanget ebaõnnestusid ning sobivaid auditeerijaid ei leitud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles