Viis taotlejat ei saa Eesti kodakondsust

BNS
Copy
Kohtusaal.
Kohtusaal. Foto: Sille Annuk

Siseministeerium on teinud valitsusele ettepaneku mitte anda Eesti kodakondsust viiele korduvalt karistatud taotlejale.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepanekut mitte anda Eesti kodakondsust inimesele, keda on kolmel korral karistatud kriminaalkorras ja kes on toime pannud 17 väärtegu, edastas valitsuse pressiesindaja. Tema karistatus on praeguseks kustunud. Kuigi kodakondsuse taotleja kuriteod on toime pandud pikka aega tagasi ja karistatuse kustumisest on möödunud neliteist aastat, on ta pärast kuritegude toimepanemist jätkanud süütegude sooritamist. Viieteistkümnel korral on ta rikkunud liiklusnõudeid, mis viitab süsteemsele käitumisele. Kuna pole alust arvata, et taotleja austab Eesti õiguskorda, teeb siseminister valitsusele ettepaneku keelduda talle kodakondsuse andmisest.

Teist taotlejat, kellele siseministeerium soovitab mitte kodakondsust anda, on karistatud 22 korral väärtegude toimepanemise eest. Kolmandat aotlejat on kolmel korral karistatud kriminaalkorras. Tema karistatus on praeguseks kustunud. Võttes arvesse kodakondsuse taotleja poolt toimepandud süütegude laadi ja ühiskonnaohtlikust ning karistatuse kustumisest möödunud lühikest aega, peab ministeerium õigeks talle praegu kodakondsust mitte anda.

Ka teeb siseministeerium valitsusele ettepaneku mitte anda Eesti kodakondsust veel kahele taotlejale. Esimest on kolmel korral karistatud kriminaalkorras ning ta on toime pannud kaheksa väärtegu. Tema karistatus ei ole kustunud. Teine on toime pannud kuriteo, mille eest on talle mõistetud vabadusekaotus kestusega üle ühe aasta ja kes on toime pannud kaks väärtegu. Tema karistatus ei ole kustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles