Ecuadori vanglarahutuste ohvrite arv ületas saja

Copy
Sõdurid ja sõjaväelased Guayaquili vangla juures.
Sõdurid ja sõjaväelased Guayaquili vangla juures. Foto: FERNANDO MENDEZ/Scanpix

Ecuadori vanglarahutuste ohvrite arv ületas saja, teatasid kolmapäeval võimuesindajad.

Vähemalt viiel ohvril raiuti pea maha. Guayaquili vanglas päev varem puhkenud kokkupõrgetes kinnipeetavate vahel sai vigastada veel 52 inimest.

«Praegusel hetkel on meil kinnitust leidud enam kui saja inimese hukkumine ja 52 vigastatut vajasid meditsiiniabi,» teatas vanglaamet.

Guayase provintsi politseiülem kindral Fausto Buenano hoiatas varem päeval, et ohvrite arv võib märgatavalt kasvada.

President Guillermo Lasso edastas suhtlusvõrgustikus Twitter vanglaameti teate, et rahu on teisipäevaõhtuse verevalamise järel taastatud.

Ecuadori vanglasüsteemis on umbes 60 kinnipidamisasutust, mis on mõeldud 29 000 vangile, kuid kõik need on ülerahvastatud ja nappus on personalist.

Mehhiko uimastijõukudega seotud vangid peavad riigi vanglates sageli verist võitlust.

Veebruaris hukkus 79 vangi, kui samaaegselt puhkesid rahutused neljas vanglas, sealhulgas Guayaquilis.

Läinud nädalal konfiskeeris politsei ühes linna vanglatest kaks püstolit, revolvri, 500 padrunit, granaadi, mitu nuga, kaks dünamiiti ja isetehtud lõhkekehi.

Vanglaameti info kohaselt rünnati kaks nädalat tagasi Guayaquili vangla 4. tiiba droonidega, osana «rahvusvaheliste narkokartellide vahelisest sõjast». Vahejuhtumis keegi surma ei saanud.

Suur sadamalinn Guayaquil on üks tähtsamaid Lõuna-Ameerika kokaiini põhja poole, eelkõige Ühendriikidesse toimetamise lähtepunkte.

Inimõigusvahemehe sõnul tapeti Ecuadori vanglates mullu 103 inimest.

Kakskümmend seitse vangi hukkus juulis kahes vanglas aset leidnud rahutustes, mis sundis valitsust välja kuulutama eriolukorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles