Mehhiko saatis lennukiga tagasi kodumaale 70 Haiti sisserändajat

Copy
Haiti migrandid Mehhikos lennukile minemas.
Haiti migrandid Mehhikos lennukile minemas. Foto: NATIONAL MIGRATION INSTITUTE/Sanpix

Mehhiko alustas kolmapäeval Haiti sisserändajate tagasisaatmist kodumaale, kui lennukiga toimetati Port au Prince´i 70 inimest, teatasid võimuesindajad.

Esimene lend startis Villahermosa lennujaamast ja selle pardal oli 41 meest, 16 naist ja 13 alaealist.

USA toimetab samuti lennureisidega migrante Haiti pealinna.

Mehhiko riiklik migratsiooniamet ei vastanud koheselt küsimustele, kas plaanitakse rohkem lende, kuid viitas kolmapäevase lennu osalejatele kui «esimesele rühmale».

Mehhiko president Andrés Manuel López Obrador ärgitas kuu keskpaiku Ühendriike kiiretele tegudele, et lahendada mõlemat riiki mõjutava rändekriisi põhjused.

«Mehhiko ja Kesk-Ameerika riigid ootavad endiselt mitut miljardit dollarit arenguabi, mida Washington on lubanud võtmaks piirkonna inimestelt põhjus vaesuse eest põgeneda,» sõnas president.

«Anti lubadus, et nad investeerivad neli miljardit. Kaks miljardit Kesk-Ameerikasse ja kaks miljardit Mehhikosse. Midagi pole tulnud, mitte kui midagi,» ütles López Obrador.

Samas lisas ta, et USA president Joe Biden on probleemi lahendamisest «huvitatud» ning väljendas lootust, et majandusarengu ja julgeoleku osas jõutakse regionaalse leppeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles