Telia ja rahvusringhääling jõudsid ETV lisateenuste osas kokkuleppele (1)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Lipp Eesti Rahvusringhääling hoone küljes.
Lipp Eesti Rahvusringhääling hoone küljes. Foto: Toomas Huik

Rahvusringhääling teatas, et jõudis Teliaga ERR-i telekanalite HD taasedastamises ja järelvaatamises kokkuleppele. 

Televaatajatele jätkub 1. oktoobrist Telia võrgus televaatamine selliselt nagu varem nii tavalise televiisori kui ka interneti vahendusel, sealhulgas ETV, ETV2 ja ETV+ taasedastamine HD kvaliteedis. Ka järelvaatamise teenuse õiguste osas jõuti kokkuleppele, edastas ERR.

Mõned päevad tagasi kirjutas ERR, et soovib oma kanalite edastamisõiguse ja lisateenuste eest saada telekomidelt 25 kuni 35 senti kliendi kohta kuus. Elisa ja Telia jagasid ühtset seisukohta, olles nõus maksma 14 senti, mis teeb ühe teenuse hinnaks 2,8 senti kuus.

Kuivõrd läbirääkimised ei ole veel läbi ning leping on konfidentsiaalne, ei avaldata, millistel tingimustel konsensusele jõuti.

«See saavutati pärast pikki läbirääkimisi, mis olid keerulised nii tehnilistest kui ka juriidilistest aspektidest lähtudes, kuna põimuvad nii Eesti kui ka Euroopa õigus, tekitades suhteliselt suure tõlgendamisruumi. Samuti on Euroopas vastav valdkond reguleeritud riigiti väga erinevalt,» põhjendati saavutatud kokkulepet teates. 

ERR-i juhatuse esimees Erik Roose kinnitas, et algusest lõpuni seati esikohale televaatajate huvid ja resultaat kinnitab, et samast põhimõttest kantuna oli ka Telia valmis leidma ühise lahenduse.

Telia erakliendiüksuse juhi Kristjan Viilmanni sõnul on antud kokkuleppe puhul kõige olulisem see, et Telia klientide huvid on kaitstud ning Telia TV teenuse kasutajate jaoks midagi ei muutu. «Meie kliendid saavad kõiki ERRi telekanaleid jälgida neile juba harjumuspärases HD-kvaliteedis ning kuhugi ei kao ka kanalite järelevaatamise (salvestamise) võimalus,» kinnitas ta. 

ERRi hankejuht Toomas Luhats tunnustas nii Telia kui ka ERR-i läbirääkijate tiimi, lisades, et vaatamata erimeelsustele jõuavad lõpuks kokkulepeteni ikka inimesed. Luhatsi sõnul on rõõm tõdeda, et läbirääkimiste tulemina võitsid esmajoones nii telekomifirma kliendid kui ka rahvusringhäälingu telekanalite vaatajad. 

ERR ja Telia sõlmivad tagasiulatuvalt alates 1. juulist 2021, mil lõppes eelmine leping, uue kokkuleppe, mis loob ühtlasi ka aluse võimalikuks koostööks erinevates sisu- ja tehnoloogiavaldkondades, et hoida ja arendada digitaalsete innovatsiooniliidrite kuvandit nii Eestis kui Euroopas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles